Adsense’de size ait olmayan siteleri engelleme

0
234

Dünyada ve Türkiye’de web tasarımı ile uğraşan bir çok kişinin gelir kaynağıdır Adsense. Bir çok Adsense yayıncısı için hesaplarının kapatılması iflas anlamına gelmektedir. Özellikle geçersiz tıklamalar ve adsense yayıncısına ait olmayan sitelerde reklam gösterimi sonucu maalesef hesaplar kapatılmaktadır.

Peki bu sitelerin amacı nedir? Neden kendilerine ait olmayan adsense hesapları ile yayın yaparlar? Bunun başlıca sebebi, bu sitelerin otomatik içerik çekmek için yazılmış botları kullanmasıdır. Kalitesiz bir şekilde yazılmış botlar, içerik çektikleri sitelerden içerikle beraber Adsense yayıncısının kodlarını da çekmektedirler. Durum böyle olunca; çalınan içerikle beraber kendilerine ait olmayan reklamları da yayınlarlar.

Adsense’de bana ait olmayan siteleri engellemek mümkün müdür?

Öncelikle bu işlem için Adsense hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Adsense hesabınıza giriş yapmak için tıklayınız...

Hesabınıza giriş yaptıktan sonra, sol menüde bulunan Ayarlar sekmesinden, Sitelerim bölümüne giriş yapmanız ve Adsense reklam kodlarınızın bulunduğu siteleri onaylamanız yeterlidir.

Adsense reklamlarınız webcache.googleusercontent.com adresinde görüntülenme almaktaysa, bunun için bir işlem yapmanız gerekmez. webcache sitesi google’un sitenize erişim olmadığında sitenizi ziyaret edilebilmesi için kullandığı bir servistir. Webcache üzerinde yayınlanan reklamlarınız sebebiyle Adsense hesabınız kapatılmaz.

Adsense'de size ait olmayan siteleri engelleme
Adsense’de size ait olmayan siteleri engelleme

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here