Cildi Sıkılaştıran Maskeler

0
469

GÖZENEK SIKILAŞTIRICI MASKE TARİFİ

Bireylerde değişik cilt tipleri gözlenmektedir. Karma cilt, yağlı cilt ve kuru cilt olmak üzere üç tür cilt tipi mevcuttur. Birey cilt tipine uygun bir bakım periyotu belirleyip uygulayarak cilt sağlığını korumalı ve dış etkenlere karşı daha dayanıklı bir cilt yapısı haline getirmelidir. Cildimiz düzenli olarak bakım gerektiren en değerli giysimiz.

Cilt bakımı ihmal edilmemesi gereken bir noktadır. Bu nedenle ilk olarak cilt tipinizi belirlemekle işe başlayın .Cilt tipi dışında bakım yaparken dikkat etmeniz gereken bir nokta da cilt gözenekleridir. Eğer cilt gözenekleriniz genişse buna uygun bir bakım kürü uygulamalısınız. Şimdi geniş gözenek yapısına sahip bireylerin uygulayacağı maske tariflerini ve bakım önerilerini sizlerle paylaşacağız.

Gözenek sıkılaştırıcı maske tarifleri

1-Kil Maskesi : Özellikle yağlı cilt yapısına sahip bireylere tavsiye ettiğimiz maske türüdür.2 yemek kaşığı toz kile bir miktar su ekleyin ve krem kıvamına getirene kadar karışın. Geniş gözenekli bölgeye kil maskesini ince bir tabaka şeklinde sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kil maskesi kuruyunca ılık su ile yıkayın ve nemlendirici bir krem sürün.

Kil Maskesi
Kil Maskesi

2- Yumurta ,şeker ve limon ile yapacağımız bu maske hem gözenekleri temizleyecek hem de sıkılaşmasını destekleyecektir. İlk olarak yumurtayı bir adet yumurtayı kaseye kırın ve içerisine bir yemek kaşığı şeker, bir adet limon suyu ekleyip karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dk bekletin. Daha sonra ılık su ile yıkayın.

3- Sirkeli su maskesi: Sirkeli su maskesi ile gözenekleri sıkılaştırmak mümkün. Sirke asidik etkisiyle gözenekleri sıkılaştırıcı ve cildi yenileyici özellik gösterir. Bir kasenin içerisine 2 yemek kaşığı elma sirkesi ve yarım çay bardağı ılık su ekleyip karıştırın. Bu sirkeli su ile yüzünüzü sabah akşam yıkayın.

Sirkeli su maskesi
Sirkeli su maskesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here