Hafızayı Güçlendiren Besinler

0
313
Beyne giden oksijen ve kan akışını destekleyen, unutkanlık, odaklanma sorunu ve hafıza problemlerine iyi gelen besinler hangileri?

Flavonoid bakımından zengin her yiyecek, hafızayı güçlendirir. Kırmızı renkli meyveler bu besinlerin başında gelmektedir. Yeşil yapraklı sebzelere ve renkli meyvelere rengini veren flavonoidler, hafızayı koruyan ve geliştiren yapı taşlarıdır.

Folat ve Omega 3 yağ asitlerini barındıran besinler de flavonoidlerden sonra hafızayı kuvvetlendiren diğer besin kaynaklarıdır. Beynin gücünü artırmak ve zihinsel yorgunluğu gidermek için şu besinleri tüketebilirsiniz.

6

Kırmızı Meyveler

Antioksidan kaynağı daha yüksek olan erik, çilek, kiraz, karadut, böğürtlen ve yaban mersini; konsantrasyon kaybını engelliyor. Beyin hücrelerinin bozulmasına karşı iyi bir önlem. Hafıza ve öğrenme yeteneğini geliştiriyor.

Yeşil Sebzeler

Ispanak, lahana, brokoli, hardal yaprağı ve şalgam gibi sebzeler ve otlar da hafızayı güçlendirip geliştiren mucizevi besinlerden. Folik asit kaynakları olan bu sebzeler zayıf olan hafızayı güçlendiriyor. Beynin bilgi işleme fonksiyonlarına destek oluyor.

6-1

Yağlı Balıklar

Omega 3 bakımından zengin olan sağlıklı yağlara sahip balıklar hafızayı canlandırıyor. Demans (bunama) ve ileri yaşlarda görülen zihinsel problemlere karşı koruyor. Balık tüketenler yaşıtlarına oranla 3 yıl daha avantajlı.

Kahve

Nörolojik rahatsızlıkları önleyen sade kahve, düzenli tüketen kişilerde etkisini gösteriyor. Kafeinin beyne etkileri ömürlük olarak adlandırılıyor. Odaklanma kolaylaşıyor, unutkanlık problemi gideriliyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here