Kağıt Bardaklar Çevreyi Kirletiyor

0
355

Dünya ormanları koruma vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre; son 20 yılda kullanım çok fazla artmış olan kağıt bardakların çevreye zarar verdiği, kullan at tipi bardaklar yüzünden her gün binlerce ağacın kesildiği açıklandı.

İngiltere başta olmak üzere neredeyse bütün Avrupa’da uygulanmakta olan, plastik bardak, poşet, şişe gibi materyaller için ücret ödenmesi ile plastik kullanımının çok azaldığını bunun gibi bir uygulamanın kağıt bardaklar içinde getirilmesi gerektiğini belirten vakıf üyesi Jorge Kampos; kağıt bardakları en çok kullanan 15 ülkenin yetkilisine bu konuda bir bildiri yaptıklarını, bu ülkelerin düşüncelerini destekleyeceklerini umduklarını dile getirdi.

İngiltere Liberal Parti adına bir açıklama yapan; Perminder; bu kağıt bardakların dünyayı ne derece kirlettiğini herkesin görüyor olmasına rağmen kimsenin bir şey yapmıyor olmasına şaşırıyorum, günde yaklaşık 6 milyon 750 bin bardak çöpe atılmakta ve bu bardaklar hiç bir şekilde geri dönüşüm için kullanılmamaktadır. dedi.

Kağıt bardakların geri dönüşüm oranları hesaplayan vakıf çalışanları, her 500 bardaktan sadece 1 tanesi geri dönüşüme geliyor, buda bir ayda yaklaşık olarak 200 milyon kağıt bardağın çöp olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor, bu bardakların yapımı esnasında kullanılan malzemeler sebebiyle geri dönüşümü mümkün olmuyor açıklamasında bulundular.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here