Küçükçiftlik İçin Headbang Vakti Yaklaşıyor

0
374

Küçükçiftlik İçin Headbang Vakti Yaklaşıyor

Geçtiğimiz yıl At The Gates, Kreator, Therion ve Arch Enemy gibi grupları İstanbul’lu metalcilerle bir araya getiren %100 Metal Fest Headbangers’ Weekend 2016’da da yine adından çokça söz ettirecek metal festivallerinden biri olacak.

%100 Metal Fest Headbangers' Weekend 2016
%100 Metal Fest Headbangers’ Weekend 2016

KüçükÇiftlik Park’ta yapılacak olan festivalin line up ı yavaş yavaş açıklanmaya başlıyor. İlk açıklanan gruplar

  • Power metalin Alman temsilcisi Blind Guardian
  • Finlandiya’nın melodik death metal grubu Insomnium
  • Folk metalin gözde grubu Eluveitie.

Blind Guardian

İlk albümlerinden başlamak üzere, tüm albümlerinde J.R.R. Tolkien ve diğer fantastik edebiyat yazarlarının etkisi görülmektedir. Bununla birlikte şarkı sözlerinde mitolojik unsurlar ve efsanelere de bolca rastlanmaktadır.

İlk albümleri Battalions of Fear ile Follow the Blind daha çok speed metal etkisindeyken, 1992 çıkışlı Somewhere Far Beyond albümleriyle birlikte power metal tarzına kaymıştır. Beşinci albümleri Imaginations From The Other Side ile birlikte müzikleri daha karışık bir hal almıştır. Bunda da kuşkusuz şarkılarında geniş yer verdikleri koro ve orkestral düzenlemelerin payı büyüktür.

Özellikle solistleri Hansi Kürsch, metal müzik alanında en iyi vokalistlerden biri olarak görülmektedir. Kendisinin operatik vokalleri, Blind Guardian’ın başarısında büyük paya sahiptir.

Grubun solisti Hansi Kürsch, Jon Schaffer’le birlikte Demons and Wizards adlı projeyi gerçekleştirmiştir.

Grubun kurulmasından sonra 2005 yılına kadar geçen 20 yıllık süreç boyunca, çizgilerini değiştirmemişlerdir. Fakat grup içinde oluşan bazı anlaşmazlıklar sonucu davulcu Thomen Stauch gruptan ayrılmıştır. Yerine Temmuz 2005’te Frederik Ehmke gruba katılmıştır.

Grup en son 2015 yılında Beyond the Red Mirror albümünü piyasaya sürdü.

Blind Guardian
Blind Guardian

Insomnium 

Insomnium, Fin melodik death metal grubu. Death metali Finlandiya folk ezgileri ve hüzünlü sözlerle birleştirmeleriyle tanınan grup, 1997’de kurulmuştur.

Insomnium
Insomnium

Eluveitie

Eluveitie, İsviçreli bir folk metal grubu. 2002 yılında Zürih, İsviçre’de Chrigel Glanzmann tarafından kuruldu. İlk EP’leri Vên, 2003’te yayımlandı. Vén, Glanzmann’ın bir stüdyo projesiydi ancak başarılı olması, tam bir grup oluşturulması yolunda müzisyen arayışlarına soktu. Grup, kendini “yeni bir folk metal akımı” olarak tanımladı. Daha sonra ilk stüdyo albümleri Spirit, Haziran 2006’da satışa sunuldu. Kasım 2007’de Nuclear Blast şirketiyle anlaşma imzaladılar. Şirketle iş birliğinin ilk çalışması Slania, Şubat 2008’de yayımlandı. Albüm İsviçre listesinde 35, Almanya listesinde 72 numaraya kadar yükseldi.

Eluveitie şarkılarında, geleneksel enstrümanlar ve sert vokaller kullanır. Sözleri genellikle günümüzde pek kullanılmayan Galce dilindedir. Grup ismi, Mantua’da bir geminin üzerinde bulunan bir grafitiden gelmektedir. Grup şarkılarında kelt müziğinin tüm geleneksel çalgılarını kullanmaktadır.

Eluveitie
Eluveitie

Festivalin diğer isimleri ve detaylar çok yakında açıklanacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here