Ömrü Uzatan Meyveler

0
289

Fransız diyet uzmanlarının yaptıkları araştırmalar sonucunda; her gün bir porsiyon meyve tüketmek insan ömrünü uzatıyor. Sağlıklı bir yaşam için doğal besinleri tüketmemiz gerekiyor. Beslenme planınızda her gün en az bir adet meyve bulundurun. Evinizden meyveleri hiç eksik etmeyin, ama bunlar mevsiminde çıkan meyveler olsun. Her gün 100 gram kadar meyve tüketerek ömrümüzü uzatabiliriz. Çin’de yapılan bir araştırma tam 7 yıl sürdü ve günde en az 1 meyve tüketenlerin diğerlerine kıyasla kalp hastalıklarına 3 kat daha az yakalandığı görüldü.

Elma ve portakal bu meyveler arasında öne çıkarken, meyvenin türü gibi bir ayrım söz konusu değil. Mevsimlik, taze bir meyveyi, siz hangisini seviyorsanız, alın ve güzelce yiyin. Meyveleri çiğ olarak pişirmeden yemeliyiz. Böylece içerdiği besin değerleri de kaybolmuyor. Bıçak değen her besinin vitaminini kaybettiği gibi meyveleri de yıkayıp kabuğuyla tüketmekte fayda var.

İşte sağlıklı ve uzun bir ömür için tüketilmesi gereken o meyveler…

Ömrü Uzatan Meyveler
Ömrü Uzatan Meyveler

ELMA. Flavonoid polimerler içeren elma basit şekerleri parçalanmasını önleyen enzimleri içeriyor. Şekerin kanda yağa dönüşmesini engelliyor.

ARMUT. Pektin ve flavonoller içeren armut, diyabeti ve fazla kilo alımını önlüyor. Bağırsaklar için oldukça faydalı, boşaltımı kolaylaştırıyor ve bolca lif içeriyor.

YABAN MERSİNİ. Kanser, kalp hastalıkları ve iltihabı önleyen bu meyve antioksidan deposu. Kiloyu koruyor.

ÇİLEK. Kan şekerini düzenliyor, iltihabı söküyor. Şeker ve kalori emilimini engelliyor. Diyabeti de önlüyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here