Rusya-Türkiye ortak yatırım fonu kuruluyor

0
620

Rusya ve Türkiye genel varlıkları 1 milyar ABD doları olacak ortak yatırım fonu oluşturur. Rusya-Türkiye ortak yatırım fonu 2017 yılında çalışmaya başlayabilir. Yeni fon tarım, sağlık, turizm, altyapı da dahil olmak üzere önde gelen alanlarda ortak projelerin birleştirilmesi ile olacak.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RBİF) Genel Müdürü Kiril Dmitriyev ‘in açıklamalarına dayandırılarak yorum yapan uzmanlara göre, yatırım fonu ülkeler arasında iş ilişkileri güçlendirecek.
“Şu anda Türkiye’de egemen fonun oluşturulması sona ermek üzere. Hem Türkiye’deki fonun, hem de ortak fonun düzenlenmesinde RBİF-in tecrübesinden istifade olunur”, – diye Kiril Dmitriyev dikkat çekti.

Yeni fonun oluşturulması Rusya-Türkiye yatırım projelerini sistemli şekilde finanse sağlayacaktır. Şu anda Rusya-Türkiye ortak yatırım fonu kapsamında toplam değeri 300 milyon dolar olan projelere mali destek verilmesi olanakları incelenmiştir. RBİF 20 ülke ile ortaktır ve bu ortaklığın her birinin değeri birkaç yüz milyon dolardan birkaç milyar dolara değişiyor. Bu nedenle ortak fon oluşturulmasını optimum düşünüyoruz dedi.

Ayrıca; RBİF Türkiye’deki ortakları ile aktif işbirliği yapıyor. RBİF Rusya’da projelerin gerçekleştirilmesi için Türkiye’nin “Rönesans Holding” şirketi ile anlaşma imzaladı. açıklamasını yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here