Türkiye’deki Suriyeli Sayısı 2 Milyon 750 Bin

0
494

Suriye’de uzun süredir sürmekte olan savaş sonrası, ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınmacı olarak yerleşen mülteci sayısı açıklandı. Ağustos ayı itibariyle Türkiye’de 2 milyon 750 bin’e yakın mülteci olduğu ve mültecilerin barınması için kurulan çadır kentlerde bulunan mültecilere ortalama aylık 90 TL yardım yapıldığı açıklandı.

Adana Mhp Milletvekili Karakaya’nın önergesine istinaden Türkiye’de yaşayan Suriyeli mülteci sayısı belirlendi ve Karakaya’ya cevap olarak gönderildi. Gönderilen bu cevaba göre; mültecilere; beslenme ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere, eğitim ve güvenlik hizmetleri için ortalama 90 TL bütçe ayrıldığı bildirildi.

FARKLI KURUMLARDAN DA YARDIM YAPILMAKTA

Ülkemizde sığınmacı olarak yerleşmiş olan, Suriye vatandaşlarına Kızılay ve Diyanet vakfının yanında bir çok kurum ve kuruluştan da yardım yapıldığını, bunların başında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının geldiğini belirtildi.

Bilindiği üzere bir süre önce Türkiye Diyanet Vakfı tarafından da Suriyeli vatandaşların ilaç ve barınma ihtiyaçları için bir fon oluşturulmuş ve mültecilere verilecek hizmet için bu fon kullanılmaya başlamıştı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here