Turrialba yanardağı şehri etkisi altına aldı

0
370

Kosta Rika’da Turrialba yanardağının faaliyete geçmesi sonucunda tüm şehir duman ve kül altında kaldı. Kosta Rika’lı yetkililerden yapılan açıklamaya göre, son 6 yılın en şiddetli patlaması gerçekleşti.

Merkez hastanelerin ve kasabalardaki hastanelerin dumandan etkilenen insanlarla dolduğunu belirten yetkililer, yaklaşık 3500 metre yüksekliğe çıkan duman ve küllerden sebep tüm şehrin karardığını, bu toz bulutundan kurtulana kadar herkesin maske takmasının önem arz ettiğini açıkladılar.

Turrialba Kosta Rika
Turrialba Kosta Rika
16 Mayısta başlayan patlamar 21 Mayıs’a kadar aralıksız devam etti, San Jose havaalanındaki görüş mesafesini 4 metreye kadar düşüren duman ve küller sebebiyle hava alanı uzun bir süre kullanılamaz hale geldi.
Bir çok turistin ziyaret ettiği Turrialba yanardağı patlamalar durana kadar ziyarete kapatıldı. Yerel halkın yanardağ’ın hareket etmesiyle beraber oluşan depremlerden çok korktuğu yanardağa yakın olan bölgelerdeki halkın tahliye edilmesinin bir seçenek olduğu belirtildi.

Turrialba yanardağı 3340 metre boyunda 500 kilometrekare genişliğindedir. Kosta Rika’nın en büyük yanardağıdır. Patlamalar sırasında çok fazla zehirli gaz açığa çıkması sebebiyle, zehirli dağ olarak da adlandırılır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here