UV Hasarından Koruyan Besinler

0
257

Sağlık söz konusu olduğunda savunma planına ihtiyacınız olacaktır. Yaz geliyor, kumsalda güneşlenirken ya da uzun süre güneşin zararlı ultraviyole ışınlarına maruz kalırken sağlığımız da etkileniyor. UV ışınlarının hasarına karşı iyi beslenerek korunabiliriz. UV hasarından koruyan besinler ise şunlardır…

Domates. Likopen güneşten cildimizi koruyan bir antioksidan türüdür. Ciltteki güneş yanığı ve hasarına salça sürülmesi yıllardır bilinen bir gerçektir. Bitki hücrelerinin en bol olduğu sebzelerden domatesi tüketerek kendinizi koruyabilirsiniz.

Kabak çekirdeği. Büyük bir çinko kaynağı olan kabak çekirdeği, cildi UV ışınlarına karşı korur, güneş yanığı ve yaraların iyileşmesini hızlandırır, bağışıklığı güçlendirir. Doğal bir antioksidan ve iltihap sökücüdür. Mineralleri bakterilerin büyümesini önler.

Biberiye
Biberiye

Biberiye. Güzel çam kokulu bu ot, güneşten ve zararlı çevresel etkenlerden cildi savunur. Vücutta oluşan iltihabı savuşturur. Biberiye, adaçayı, maydanoz, fesleğen en yararlı bitkilerdir. Antimikrobik etkileri vardır.

Yeşil veya beyaz çay. Bir fincan sıcak yeşil çay polifenoller bakımından zengindir. Kanser hücrelerini emen kateşinleri de ihtiva eder. Deri kanserine karşı korur.

Zeytinyağı. İşlenmiş ve doymamış yağlar dışındaki sağlıklı yağlar deriyi korur. Zeytinyağı omega 3, antioksidan ve iltihap kesici değerleri içerir. Cilt kanseri riskini azaltır, güneşe maruz kalan cildin kırışmasını ve erken yaşlanmasını önler.

Somon balığı da cildi ve beyni gençleştirir. İyi bir antioksidandır cildi hasara karşı korur. Brokoli ve turpgillerden sebzeler cildi kansere karşı korur. Kırmızı biber, kolajen yapısını güçlendirerek cildi yaşlanmaya karşı korur. Zerdeçal da cildi UV hasarına karşı koruyan bir baharattır.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here